Uczestnicy Hufca Pracy w Brzegu i tym samym uczniowie naszej szkoły wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które odbyły się w ramach trwających Dni Zdrowia.
9 października wspólnie z Młodzieżowym Centrum Kariery młodzież odkryła, jak prosto i smacznie można przygotować zdrowe posiłki.
Pod czujnym okiem naszych kucharzy, uczniowie samodzielnie przygotowali:
• Odżywcze smoothie owocowo-warzywne
• Sałatkę pełną kolorowych warzyw
• Tortillę z warzywami i kurczakiem, dopełnioną pysznym sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego
Celem warsztatów było pokazanie, że samodzielne gotowanie wcale nie musi być trudne, a coraz częściej można uniknąć zbędnych dodatków i konserwantów, które często znajdują się w przetworzonych produktach.
Dodatkowo, uczestnicy mieli szansę spróbować pysznych wege klopsików oraz poznać prozdrowotne właściwości mini kiwi!
Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w tym aktywnym i smakowitym dniu! Zachęcamy do dalszego odkrywania radości gotowania zdrowych potraw.
Dziękujemy wychowawczyniom Hufca Pracy za (jak zawsze) przyłączenie się do wspólnego działania - razem po zdrowie, bo warto!